A partir de la fase 2 de desconfinament es permet el bany a les platges. Això, en el cas de Barcelona podria ser a partir del dia 8 de juny. Per això, la Generalitat ha elaborat un protocol per a la gestió dels usos i serveis a les platges per la crisi del coronavirus. El document inclou recomanacions per als ajuntaments costaners i per als usuaris.

La voluntat és permetre als ciutadans gaudir de la platja durant l’estiu i, alhora, minimitzar els riscos per a la salut pública.

Evitar les aglomeracions

Una de les recomanacions és que els ajuntaments limitin el temps màxim d’estada en aquelles platges on hi pugui haver més afluència de banyistes. Demanen que, com a mínim, cada usuari ocupi un espai de 4 m2 i, per això, es proposa fer una divisió per sectors amb algun senyal a la sorra.

Per evitar aglomeracions, a més, caldrà anar a la platja en grups de menys de 15 persones.

Espais compartits

Les zones comunes, com ara dutxes o lavabos hauran d’estar oberts al públic però amb un reforç de la neteja i de la desinfecció. En el cas dels lavabos, l’ocupació màxima serà d’una persona, excepte en casos en què els usuaris necessitin assistència. Tots ells hauran de disposar de sabó amb dispensador, eixugamans d’un sol ús i paperera amb tapa d’accionament no manual.

S’haurà d’ampliar els horaris de vigilància i socorrisme per permetre una franja horària d’ús més amplia. La Generalitat demana que els usuaris de les platges evitin compartir menjar o estris de bany i, en cas de ser necessari, desinfectar-los abans.