parella fent tast de vins a can calopa

Can Calopa, l’única vinya de Barcelona, reobre les portes després de romandre tancada fins a la fase 1 de desconfinament pel coronavirus. Tot i que les visites concertades no es faran durant aquest mes de juny, la masia ofereix la possibilitat de gaudir d’una degustació a l’aire lliure. Hi ha una quizena de taules disponibles, i el nou horari és de dijous a diumenge de 12h a 00h de la nit.

parella fent tast de vins a can calopa collserola

L’aforament és de 40 persones per respectar la distància social de dos metres. La finca també disposa d’un espai interior per a les degustacions, però, de moment, encara no està habilitat.

Can Calopa

La finca té tres hectàrees de vinyes i una masia que data del segle XVI.  Al celler hi elaboren el vi  Vinyes de Barcelona, que es va presentar al públic l’any passat. Des del 2010 està gestionada per l’Olivera Cooperativa, que vol potenciar l’activitat agrícola relacionada amb les grans ciutats.

La cooperativa té en marxa un programa per a 20 joves en risc d’exclusió social. Les visites guiades donen l’oportunitat de conèixer “in situ” com s’elaboren els vins a tocar de Barcelona: s’hi explica el tipus de vi, s’ensenya la finca i es pot conèixer el projecte que hi ha al darrere.

pla general vinyes can calopa collserola