tancament escoles barcelona

(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha mostrat convençut que totes les escoles dels territoris que aquest dilluns passaran a la fase 2 podran obrir. En una entrevista a TV3 ha assegurat que “no hi ha cap motiu perquè no obrin”, tot i que el servei serà diferent a cada escola, perquè la reobertura respon a una “necessitat de famílies i alumnes”. Ha insistit que els centres d’ensenyament, tancats des del març per la irrupció de la pandèmia del coronavirus, són un servei públic que no es pot deixar de garantir.

Ampliació d’espais per a les escoles

Respecte al nou curs escolar, Bargalló ha subratllat que hi haurà els equipaments i els docents que calguin. “Al setembre cada alumne tindrà un espai i el seu mestre”, i ha confirmat que ja estan en contacte amb ajuntaments com el de Barcelona i amb l’entorn privat per garantir les ampliacions que les escoles necessitaran per adaptar-se a les limitacions de nens per aula que marca la incorporació a les escoles amb seguretat.

Després de les crítiques dels sindicats pel pla de retorn als centres, Bargalló ha dit que l’escola és segura tot i que entén el neguit i la por d’algunes famílies. També ha recordat que tots els estudis pediàtrics apunten que els menors de 20 anys són els que tenen menys probabilitat de contraure i propagar el virus.

Canvis en el servei de menjador

També ha apuntat que caldrà repensar el sistema de menjador, que ha assegurat que es garantirà. Ha explicat que, de moment, es treballa amb dues opcions, que són establir diferents torns dins l’horari del centre o bé ampliar els espais. En aquest sentit, ha assenyalat que “si per l’emergència sanitària s’han inventat UCI i hospitals on no n’hi havia”, ells pretenen fer el mateix al sector educatiu.