Vacuna contra la covid-19

El Departament de Salut ja ha habilitat el web Vacunacovid.catsalut.gencat.cat perquè les persones d’entre 60 i 65 anys que ho vulguin sol·licitin cita prèvia per rebre la vacuna contra la covid-19. L’eina permet a l’usuari escollir el centre, el dia i l’hora que més li convinguin i confirmar la cita per immunitzar-se contra la malaltia. Els espais disponibles s’actualitzaran a mesura que arribin més dosis.

Qui vulgui demanar cita prèvia ha d’emplenar un formulari amb les seves dades bàsiques: el codi d’identificació personal (CIP) o el DNI, el telèfon mòbil, el nom, els cognoms i l’adreça electrònica. Immediatament després, l’usuari pot escollir on i quan vacunar-se. El dia escollit per a la vacunació cal portar la targeta sanitària individual o el DNI i l’SMS de convocatòria. A Barcelona ciutat ja no queda cap espai disponible per als pròxims dies.

Els col·lectius convocats ja poden demanar hora

Fins fa poc, les persones que havien estat convocades per rebre la vacuna eren les de 80 anys o més, els usuaris de residències de gent gran i de persones amb discapacitat, els dependents, les persones trasplantades i els professionals essencials. Ara s’hi sumen aquelles que tenen entre 60 i 65 anys, amb el vaccí d’AstraZeneca, i que ja poden sol·licitar cita prèvia al web del CatSalut. La resta s’han d’esperar a rebre un missatge SMS o una trucada, tal com va explicar Salut aquest dimarts.

El Departament de Salut, però, recorda que cal consultar amb el CAP si l’interessat a vacunar-se pateix una malaltia oncohematològica o un càncer en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia. També es demana consultar amb el metge si s’ha rebut un trasplantament d’òrgan sòlid (o si s’està en llista d’espera) i si s’està en tractament immunosupressor, d’hemodiàlisi o de diàlisi peritoneal.