Una dotzena d’entitats vinculades al comerç i la restauració de tot Catalunya, entre els quals el consell de Gremis, PIMEC, Foment Comerç o Barcelona Oberta, demanen al govern català accelerar el ritme de vacunació amb tots els mitjans. Volen situar el país entre les destinacions més segures d’Europa aquest estiu per assegurar una demanda mínima de turisme i així salvar la temporada.

Poques vacunes posades en comparació amb altres països

Les associacions alerten que a l’estat espanyol només està vacunada poc més del 4 % de la població, mentre que a Anglaterra ja ho està el 44 %, a Turquia, el 16 %, o a Itàlia i Grècia, el 13 %. Assenyalen que es va tard i que Catalunya no es pot permetre estar a la cua d’Europa en vacunació.

Les entitats asseguren que els dos o tres mesos previs a l’estiu és quan la gent tria el destí de les vacances, i les decisions que es prenguin ara són clau per a la recuperació econòmica. Recorden que el seu sector aporta el 25 % del PIB i dona feina al percentatge més alt de la població treballadora.

Les entitats signants de la petició són Aces, Acotex, Amicca, Anceco, Anged, Barcelona Oberta, Comertia, Consell de Gremis, Eurelia, Fecom Lleida, Foment Comerç i Pimec Comerç.