plaça dels Àngels

Des del novembre passat, la Guàrdia Urbana ha interposat 2.157 denúncies a Ciutat Vella per incompliment de les mesures anticovid a la via pública. Les denúncies són fruit de la feina d’un grup específic de vigilància de l’espai públic en aquest districte que es va crear el novembre passat. També s’han fet 2.088 punts de control de pas.

A més, s’han realitzat 302 actes per consum d’estupefaents, 1.709 denúncies de les ordenances municipals, 181 intervencions penals contra el patrimoni i la salut pública i 48 detinguts per il·lícits penals.

16 agents vigilen l’espai públic

Aquest grup específic de vigilància està integrat per 16 agents que es dediquen de forma permanent a vigilar l’espai públic i per garantir que el lleure “no posi en risc la seguretat sanitària”. Aquesta feina es realitza de forma coordinada amb els Mossos i també a través de patrulles de paisà per tal de detectar els grups que no respecten les mesures.

El Born i la plaça dels Àngels, punts conflictius

Durant aquests últims mesos, en alguns punts del districte es produeixen concentracions de gent que no incompleixen la normativa, com ara mantenir la distància de seguretat, no dur mascareta o beure i menjar a la via pública. És el cas del barri del Born, on Mossos i Guàrdia Urbana han desplegat un dispositiu específic per evitar botellades. El mateix passa a la plaça dels Àngels, davant del MACBA, on els veïns es queixen que als vespres s’hi concentra un gran volum de gent.

Els horaris nous dels comerços i la restauració i el toc de queda fan que l’horari d’esbarjo es concentrin en una franja molt curta de la tarda a les places i espais de la via pública, que s’utilitzen com a punt de trobada social.