nois 3r ESO davant ordinadors portàtils

(ACN) El Departament d’Educació ha repartit ja el 65 % dels 300.000 ordinadors per a alumnes compromesos en el marc del Pla d’educació digital. La conselleria ha completat el repartiment d’ordinadors als alumnes a Lleida i les Terres de l’Ebre, convertint-se en els primers territoris en finalitzar el desplegament.

Educació preveu completar el lliurament als alumnes d’arreu del territori a l’abril. El departament es va comprometre a repartir els 300.000 ordinadors abans de Nadal, però finalment ha anat acumulant diversos retards.

A més, s’han lliurat 71.087 portàtils al personal docent i 44.650 dispositius de connectivitat als alumnes més vulnerables, tots els compromesos. Educació té pendent, també, completar la transformació dels serveis Wifi-LAN als centres educatius.

Pel que fa a la transformació dels centres, s’han completat el 97 %. Això suposa repensar escoles i instituts des de la mirada tecnològica, per tal de poder optimitzar al màxim la tecnologia que es disposa. La previsió és arribar a la totalitat dels centres transformats durant el curs.

Ordinadors més enllà del coronavirus

Educació ha insistit diverses vegades que els ordinadors no estan pensats només per a un confinament eventual per la pandèmia del coronavirus, sinó que la previsió és que s’utilitzin en el treball diari de l’aula i formin part estructural del projecte educatiu del centre.

D’altra banda, el departament ha publicat l’Estratègia digital de centre, un document que defineix i concreta les línies d’actuació dels equipaments i que ha de permetre que docents, alumnes i el propi centre assoleixin la competència digital. Tots els centres l’hauran d’incorporar en la programació general de forma progressiva i amb l’acompanyament de la conselleria. Aquesta estratègia comprèn tots els àmbits dels espais educatius, des dels aspectes organitzatius als curriculars, passant pels metodològics i els comunicatius.