El secretari general del Sindicat de Metges de Catalunya, Josep Maria Puig, denuncia que la situació del personal sanitari és límit perquè després de l’estrès viscut durant el pic de la pandèmia del coronavirus a Catalunya els professionals necessiten descansar. Davant el perill d’augment de casos, Puig opta per prendre mesures com el tancament dels locals d’oci, que és on es produeixen més contactes i, per tant, un major risc de contagi entre la població. Considera que el tancament perimetral que s’ha fet al Segrià no és eficaç per aturar la pandèmia i que Barcelona n’ha de prendre exemple.

Les previsions de rebrot s’han avançat

El Sindicat explica que un augment de casos podria ser fins i tot més perillós ara que a l’inici de la pandèmia, quan els professionals estaven més descansats. Josep Maria Puig lamenta la situació límit que ha viscut el personal assistencial en els darrers mesos i alerta que la gent ve “d’un període de molt d’estrès, molt cansada i molt tocada emocionalment”. Molts professionals pensaven fer vacances per refer-se de la situació i ara veuen com les previsions de brots nous s’han avançat.

Des del Sindicat de Metges de Catalunya també lamenten que no s’estan posant substituts per cobrir les vacances ni les baixes mèdiques. Ho atribueixen a l’èxode de professionals sanitaris a causa de les condicions laborals dolentes, especialment en comparació amb altres territoris de l’estat o altres països.