L’entitat Barcelona Oberta, que agrupa els eixos comercials més turístics de la ciutat, ha impulsat una campanya perquè els barcelonins facin rutes turístiques al centre de Barcelona. Els comerciants volen que els barcelonins revitalitzin el centre aquest estiu, ja que la crisi del coronavirus ha deixat pràcticament sense turistes Barcelona, amb un 80 % menys de visitants estrangers. La proposta són rutes culturals, històriques, comercials i artístiques sota el lema “És la teva Barcelona, descobreix-la!”.

“El que volem és que torni la gent al centre”, asseguren des de l’entitat. És una de les accions que esperen que ajudi a la recuperació de l’activitat econòmica i que els clients pensin en el comerç d’aquesta zona. Des de Barcelona Oberta proposen que la gent que no pot fer vacances ni sortir de la ciutat, ho faci a Barcelona.

30 rutes culturals, històriques i comercials seleccionades

A través del web Barcelona Oberta es pot accedir a 30 rutes turístiques per a totes les edats i comprar els tiquets. Entre les de caire històric destaquen La Barcelona del Franquisme, Secrets i Llegendes del Born o del Raval i Paral·lel Oci i Revolta. Per als interessats en l’art, s’ofereix el Modernisme amagat a la rambla de Catalunyadarrere de les passes d’un geni, Gaudí, i per als qui prefereixin rutes literàries hi ha el “tour” L’Ombra del Vent i el de La Catedral del Mar.

També es promocionen rutes comercials pels comerços històrics Ciutat Vella, per les botigues de luxe del passeig de Gràcia i pels comerços centenaris. Per qui ho vulgui s’ofereixen rutes per a grups reduïts.