La consellera de Salut, Alba Vergés, reclama a l’Ajuntament que decideixi ja la ubicació del nou CAP Raval Nord. La decisió es va aparcar abans de les eleccions i Vergés considera irresponsable que, després de dos mesos de nova legislatura del govern municipal, encara no s’hagi decidit on ha d’anar ubicat l’equipament. Considera que és urgent tancar l’assumpte tant per als professionals del CAP com per als veïns del Raval que el necessiten.

Dues opcions fallides

La revocació de la concessió de la capella de la Misericòrdia per ampliar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va quedar paralitzada després que el govern municipal la retirés del ple el maig passat, pel poc suport que tenia entre els grups, i així poder-la tornar a votar en futurs plenaris. Les dificultats per cedir aquest espai van portar a plantejar una ubicació alternativa, just a tocar del museu, al carrer de Ferlandina. És l’espai conegut com el “cub”. El CatSalut va dir, aleshores, que la nova ubicació també era viable, però Barcelona en Comú va veure “inconvenients” en aquest espai sobretot pel que fa a la mobilitat i a la pèrdua d’espai públic i verd al Raval. I tot això, enmig de les queixes veïnals.

Vergés: “La Generalitat ja té els diners per fer-lo, falta el lloc”

Vergés assegura que la Generalitat ja té els diners que es necessiten per fer el nou CAP i només falta que l’Ajuntament en decideixi l’emplaçament. Per això demana que durant aquest mes de setembre es prengui aquesta decisió, que “ja s’està allargant massa”. Ho ha explicat en una visita a l’Equip de Suport Integral a la Complexitat Dos de Maig.