Iniciativa pionera a Barcelona del Banc de Sang i Teixits. Per primera vegada ha instal·lat una carpa al centre de la ciutat, on es pot anar a donar sang. Està situada a la plaça de la Universitat i les donacions es podran fer durant tres dies, des d’aquest dimarts i fins dijous, 5 de setembre. L’horari és de 10 a 20 h.

 

Els responsables del Banc de Sang i Teixits expliquen que aquest ha estat un estiu bo pel que fa al ritme de les donacions, que tradicionalment baixen per les vacances. Durant el juliol i l’agost hi ha hagut un 5 % més respecte al mateix mes de l’any anterior. Tot i això, alerten que no s’ha d’abaixar la guàrdia, perquè l’activitat als hospitals no s’atura. Calculen que per donar resposta a totes les necessitats a Catalunya fan falta entre 800 i 1.000 donacions diàries. Per això han decidit provar aquesta nova fórmula, ara que encara no s’ha tornat a la rutina al 100 %.

El perfil dels donants de sang

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i tenir bon estat de salut. Les dones poden donar sang com a màxim tres vegades a l’any i els homes poden fer-ho fins a quatre cops. El Banc de Sang i Teixits també recorda que entre visita i visita han de passar dos mesos com a mínim. Una de les possibilitats que ofereix la carpa que s’ha instal·lat aquest dilluns a la plaça de la Universitat és inscriure’s en el registre de donants de medul·la òssia. En aquest cas, cal tenir entre 18 i, com a màxim, 40 anys.