El MACBA segueix tenint dret a ampliar les instal·lacions del museu als terrenys que ocupa la capella de la Misericòrdia. Almenys, de moment, perquè la Comissió d’Economia d’aquest mes de març ha decidit no rescindir-ne la concessió, tal com demanaven els veïns i volia el govern municipal (volen recuperar la Misericòrdia per fer-hi el nou CAP Raval Nord).

El PDeCAT, Cs, el PSC i el PP han votat en contra de la rescissió, mentre que BComú i la CUP hi han votat a favor i ERC ha fet reserva de vot. Així, el conflicte entre el MACBA i el CAP Raval Nord segueix enrocat i, per això, els grups de l’oposició han reclamat al govern d’Ada Colau que arribi a un acord amb totes les parts per desencallar-lo.

El Ple no es pronunciarà fins que hi hagi acord

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha carregat contra els grups i els ha demanat “responsabilitat i accions” perquè es pugui fer el nou centre sanitari. Tot i així, ha reiterat que no descarta cap opció de les que hi ha sobre la taula; l’última, la d’ERC per fer el CAP en un terreny que hi ha a la Facultat de Geografia i Història de la UB (una opció, però, que té el rebuig de la universitat).

A més, segons ha explicat Pin a betevé, el govern municipal manté el “compromís de no dur res al ple fins que no hi hagi un acord”, al qual espera arribar abans del maig. Pin ha assegurat que encara hi ha marge de temps per trobar una solució, que es podria materialitzar al ple del mes d’abril.

Salut exigeix un compromís abans de les municipals

Poques hores abans que la Comissió d’Economia hagi dit que no a rescindir la cessió de la Misericòrdia al MACBA, la Comissió de Drets Socials ha aprovat una proposició d’ERC per estudiar la ubicació del nou CAP Raval Nord als terrenys de la UB. Durant aquest debat, el comissionat de Salut, Joan Subirats, ha explicat que el CatSalut ha enviat un informe a l’Ajuntament.

El document constata, una vegada més, que per a Salut la Misericòrdia “és l’única que avui dia considerem viable en un calendari raonable”. Pel que fa a les altres dues propostes (els terrenys de la UB i la construcció d’un edifici enganxat al MACBA), el CatSalut manté la porta oberta a estudiar-les, sempre que l’Ajuntament resolgui els “condicionants tècnics” que tenen. Ara bé, segons ha pogut saber betevé, el Departament de Salut de la Generalitat dona de marge al govern Colau fins a les eleccions municipals per presentar-los un acord ferm per ubicar el CAP Raval Nord.

La plataforma CAP Raval Nord Digne! prioritza la Misericòrdia

Després de saber que de moment no es rescindirà la concessió al MACBA, Iñaki García, membre de la plataforma CAP Raval Nord Digne!, ha dit que “no acceptarem una altra solució que no sigui prioritzar el CAP a la Misericòrdia”. A més, ha anunciat que la plataforma organitzarà mobilitzacions per pressionar els grups polítics.