Desenes de veïns dels barris de la Zona Nord de Nou Barris s’han manifestat aquest dimecres a la tarda per exigir més seguretat a l’Ajuntament. Convocats per la Taula per la Seguretat a la Zona Nord, s’han concentrat primer a la plaça dels Eucaliptus, a Ciutat Meridiana, i després han marxat per fer el mateix a la plaça Major de Nou Barris. Allà s’ha celebrat el primer Consell de Seguretat del mandat, que entre d’altres ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, l’equip de govern del districte, els comandaments de zona dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana i entitats veïnals.

La previsió de Batlle, tot just prendre possessió del càrrec, era reunir els consells de seguretat de tots 10 districtes de la ciutat per, entre d’altres, concretar les línies d’actuació a cada barri en aquesta matèria.

Demanda veïnal de més seguretat

Aquesta no és la primera mobilització veïnal per demanar més seguretat al districte. El 25 de juliol, un centenar de persones es van manifestar per denunciar la falta de seguretat als barris perifèrics com Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Can Cuiàs i també del municipi de Montcada i Reixac. En aquella ocasió, la marxa va començar a la plaça Roja de la Ciutat Meridiana i va acabar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la Trinitat Nova.

Una de les accions policials que es van dur a terme, amb posterioritat a aquella protesta, va ser —una setmana després— l’operació que va desarticular un grup criminal que es dedicava al tràfic de droga, principalment de cocaïna.