ACN – La consellera de Salut, Alba Vergés, dona pressa a l’Ajuntament de Barcelona per tal de posar a disposició del Departament un espai per ubicar-hi el nou CAP Raval Nord. “Necessitem un centre, per als professionals i per als veïns. El lloc on són ara no és el més correcte i com que fa molt de temps que estem buscant, allò que era necessari ara és urgent”, ha afirmat Vergés en una entrevista a l’ACN.

El futur del CAP Raval Nord va tornar a quedar aturat a les portes de les eleccions municipals, després que es retirés de l‘últim ple del mandat la votació per revocar la concessió de la Capella de la Misericòrdia al MACBA i amb una altra opció sobre la taula, la de l’espai conegut com el “cub”, que despertava recel en el govern Colau. “Ara que ja està tot aclarit després de les eleccions, s’ha de mirar quina de les dues possibilitats és la més factible. Cadascuna té els seus avantatges. Ens és igual, el que busquem des de Salut és que sigui factible al més aviat possible”, ha dit.

La consellera va coincidir precisament dissabte passat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb la regidora de Salut, Gemma Tarafa, en la inauguració del CAP Roger, un equipament també llargament reivindicat pels veïns, en aquest cas del barri de Sants-Badal. Vergés ha assenyalat que amb les responsables polítiques van parlar del futur del CAP Raval Nord, “el més urgent de tots”, i també d’altres “reptes de Salut que compartim amb l’Ajuntament i que ens hem de posar a treballar de forma molt insistent”, entre els quals el CAP d’Horta, ha dit.

Sobre quina és l’opció preferida del Departament de Salut, Vergés ha assenyalat que tant la Capella de la Misericòrdia com l’espai del “cub” tenen els seus avantatges. “Si no ha de ser aquell i ha de ser un altre, ens és igual, però necessitem l’espai al més aviat possible”, ha insistit. Això sí, la consellera ha reiterat que l’espai “cub” ofereix més metres per al nou equipament i aquest és un element important en clau de futur per a un CAP.

Gala Pin recrimina a la consellera no haver fet prou pel CAP Raval Nord

L’exregidora de Barcelona en Comú a l’Ajuntamet de Barcelona, Gala Pin, ha carregat durament contra la consellera de Salut, Alba Vergés, per haver apressat el consistori per trobar un lloc per al CAP Raval Nord, i ha titllat la seva actitud de “negligent”. Pin ha explicat via Twitter que Vergés va prioritzar un acord fallit a la Generalitat a “les necessitats reals del veïnat del Raval”, quan al ple del consistori del març va rebutjar l’acord.

Pin, que era regidora quan es va produir les negociacions per a la votació que esmenta al tuit, ha retret a la consellera el “cinisme” i que faci declaracions mesos després . “Ser una bona consellera o regidor és assumir ficar-se en batalles internes”, ha assegurat Pin, que ha afegit que Vergés “ni ho va intentar”. Així, Pin ha apuntat que la gent és més important que “els càlculs partidistes”.

Ampliació de l’Hospital Clínic

En l’entrevista a l’ACN, Vergés també ha parlat d’un altre gran repte en equipaments a Barcelona encallat des de fa temps, com és l’ampliació de l’Hospital Clínic. Un hospital “molt tensionat en espais”, així ha definit la consellera l’Hospital Clínic. Per això ha admès que és molt necessari decidir on ha de créixer un dels hospitals de referència de la ciutat i de Catalunya. Preguntada per l’opció de l’Escola Industrial, propietat de la Diputació de Barcelona, Vergés ha respost que aquesta pot ser una opció però que hi pot haver-ne d’altres.”El cas és que hem de plantejar quin futur ha de tenir el Clínic i ho volem treballar de forma constant”, ha resolt.

En campanya electoral, BComú va deixar clar que la seva aposta és per l’Escola Industrial. Afirmen que aquesta opció permetria al Clínic continuar creixent a l’Eixample i ubicar els centres de recerca al voltant de la universitat. L’ara regidora de Salut, Gemma Tarafa,va fer un tuit en què es va comprometre a instar totes les administracions a fer possible la decisió sobre el Clínic en el següent mandat.