Fa dos anys que l’església de Santa Maria de Vallvidrera està tancada al públic, així com també el seu petit cementiri on hi ha enterrats molts veïns del barri. Ja fa anys que demanen que es rehabiliti el temple perquè diuen, s’està deteriorant un edifici emblemàtic de la història de Vallvidrera. Ara, l’arquebisbat de Barcelona ha rebut la llicència d’obres, que estan previstes que comencin a finals d’any.

Tancada per problemes de seguretat

L’arquebisbat de Barcelona va decidir tancar l’església fa dos anys per raons de seguretat, ja que hi ha un problema en l’estructura de l’edifici. Per això, des de llavors, s’ha deixat de fer la missa del diumenge -que s’ha passat a fer al costat, a la congregació de la Sagrada Família-, i també s’ha tancat l’accés al cementiri, a excepció de dates puntuals com Tots Sants.

Els veïns consideren essencial que es rehabiliti l’església, que data del XVI i que és l’origen del poble de Vallvidrera. “S’ha d’arranjar perquè la cosa pot anar a pitjor”, explica el veí Vicenç Fonolleda, “s’ha de fer manteniment en una església que té més de 1.000 anys i que no es deixi caure, evidentment”. Ho corrobora Joan Grau, un altre veí, qui afirma que “es perdria una cosa molt important de Vallvidrera”. I explica que “llavors la gent baixava a missa aquí, pel camí de les Nespreres, però ja no queda gaire gent que se’n recordi d’això”.

L’arquebisbat ja té el permís d’obres

L’arquebisbat explica que fa més de dos anys que va demanar la llicència d’obres per estabilitzar i consolidar l’estructura, però que no se’ls ha atorgat fins ara. Actualment, les obres s’estan licitant i està previst que els treballs comencin a finals d’any i durin un any i mig.