El Parc de Bombers de Montjuïc ha estat, aquest diumenge, l’escenari d’una gimcana infantil solidària. Els nens i nenes que hi han participat han fet diverses proves, similars a les tasques que fan els bombers habitualment, com per exemple, aprendre a fer servir la mànega, moure’s sense veure res al voltant o saber què s’ha de fer quan es trasllada un pacient afectat pel fum.

Aquesta activitat solidària, impulsada per l’associació Estudia Aprèn Esport i Bombers Solidaris, és una acció per recollir diners per construir un gimnàs, amb un rocòdrom, en un camp de refugiats de l’illa grega de Lesbos. Segons informen els organitzadors, “a Lesbos els infants no tenen gaires opcions d’oci per tal de fer més amens els mesos o anys durant els quals esperen una resposta a la seva situació”. Van pensar que tenir un lloc on poder fer esport i trobar-se amb altres joves podria ser una motivació per a aquests joves.

Bombers Solidaris

L’associació Educa Aprèn Esport fa gairebé quatre anys que col·labora amb els refugiats de Lesbos fent voluntariat a partir de l’esport. Preveuen que centenars de joves podran fer ús d’aquest gimnàs. Aquesta és una de les nombroses accions que organitzen habitualment el Bombers de Barcelona. Hi han participat gairebé 200 nens.