Fa un any, ja havien acabat pràcticament tots els treballs de la superilla de la Maternitat i Sant Ramon. A la zona, s’han pacificat cinc carrers i s’hi ha creat una plaça nova. Un any després, els veïns que hi viuen estan contents, tot i que critiquen que no s’ha tingut en compte algunes de les consideracions que ja van fer abans que comencessin les obres. Es queixen de la manca d’aparcaments que hi ha a la zona i que la superilla no hagi servit per crear espais de jocs infantils nous.

Els punts febles de les obres

Els veïns asseguren que, tot i estar contents amb la superilla, tenen força problemes d’aparcament. La Pepi Gala viu al carrer d’Arizala i assegura que ja abans que es comencés a fer la pacificació dels carrers, hi havia problemes per trobar places al barri i que, ara, és molt pitjor.  Gala reconeix que, a la zona, la majoria de blocs són antics i no tenen pàrquing soterrat.“Per als qui vivim en pisos antics on no hi ha pàrquing la solució és comprar-se un aparcament lluny d’aquí, perquè aquí no n’hi ha”, es queixa.

D’altra banda, Anna Ramon, de l’Associació de Veïns Camp Nou, lamenta que tot i els diners invertits a la superilla no s’hagin ampliat els parcs infantils o se n’hagin creat de nous. Assegura que l’àrea de jocs que hi ha a Bacardí és petita i està en mal estat i la que hi ha a la plaça de les Ceràmiques Vicens és provisional i algun dia desapareixerà per crear un equipament per al barri.

Per últim, Ramon demana que s’acabin de col·locar els arbres al carrer de Regent Mendieta i que es millori la neteja de tota la zona, en especial, al carrer de Benavent, ja que els parterres estan molt bruts.

La superilla de la Maternitat i Sant Ramon

La superilla de la Maternitat i Sant Ramon ha comprès la pacificació de cinc carrers delimitats per la Riera Blanca, la travessera de les Corts, la Gran Via de Carles III i l’avinguda de Madrid. Es tracta dels carrers del Pintor Pahissa, Comte Güell, Regent Mendieta i Benavent, on s’han fet diverses actuacions per reduir la circulació de vehicles a favor dels vianants. A més, al carrer de Conxita Supervia, just al davant del Centre Cívic Pere Quart, s’hi ha creat un plaça.