El PACMA denuncia la utilització d’animals al Sónar

. Critiquen que el cantant Cecilio G entrés al seu espectacle sobre un cavall, i posteriorment pugés a l’escenari amb una òliba al braç.

Des del partit animalista asseguren que la utilització d’aquests animals en un espectacle incompliria l’article 10 de l’ordenança de protecció dels animals de l’Ajuntament de Barcelona, un articulat que estableix les condicions en què no es poden fer servir animals en actes públics. Des del PACMA assenyalen que el punt f de l’article 10 especifica que està prohibit utilitzar animals en espectacles, filmacions i activitats culturals o religioses, sempre que els pugui causar dany o patiment, o bé fer-ne degradació, burles o tractaments antinaturals o que els causin estrès.

En aquest punt, el PACMA afirma que diversos testimonis de l’espectacle de Cecilio G els han fet arribar imatges, indignats pel que havia passat, i han afirmat que els animals mostraven evidents senyals d’estrès. Assenyalen que els animals estaven en un àmbit estrany per a ells, amb sorolls poc habituals  i una gran quantitat de gent. Per tot això, afirmen que no entendrien que el consistori hagués donat els permisos necessaris per a aquest espectacle i anuncien que demanaran explicacions a l’Oficina de Protecció dels Animals i a l’Ajuntament de Barcelona, com a entitats responsables de fer complir l’ordenança.

A més, des del PACMA reclamen que el Sónar es comprometi a no tornar a fer servir més animals als seus espectacles. També afirmen que la societat actual no tolerarà aquests actes, ja que diuen que la gent es mostra cada cop més empàtica envers la resta d’éssers vius.