El Centre Sant Pere Apòstol, ubicat al carrer de Sant Pere Més Alt 25, ha impulsat el premi Enric Martínez i Julià. Fa poques setmanes l’entregaven per primera vegada a Oscar Camps com a fundador i director d’Open Arms i a la pròpia ONG en reconeixement a la tasca de salvament, suport i ajuda als refugiats que porten a terme.

Aquest premi de caire social té com a objectiu reivindicar la necessitat de defensar i premiar la feina d’aquelles persones que mogudes pel seu impuls altruista, defensen els valors humans i personals més universals dins la nostra societat. Per això, el guardó pretén ser també un homenatge a la figura de l’Enric Martínez i Julià, el soci més antic del Centre Sant Pere Apòstol. L’entitat assegura que l’Enric amb la seva entrega i dedicació, ha sabut transmetre els mateixos valors que el premi representa.

Soci més antic

L’Enric Martínez i Julià va arribar al centre l’any 1941 de mans d’un company d’escola i, des de llavors, n’està vinculat. Aquí va trobar el confort i suport que necessitava en uns anys tan complicats com la postguerra. Va perdre el pare com a conseqüència de les ferides que va patir durant la Guerra Civil.

Recorda que van ser uns anys en què la fam sempre hi era present. La família va quedar desvalguda: “La meva mare va quedar vídua als 27 anys, amb una germana que tenia en aquells temps, potser, onze mesos. Com es fa tot això? Els avis ens van acollir però la mare es va haver d’espavilar buscant feina, o sigui, que poca cura em va poder donar i el centre m’ho va donar”.

Suport per a molts joves

L’Enric assegura que el centre ha ajudat molts joves que arribaven a l’entitat atrets pel teatre o  per altres activitats que s’hi organitzaven. “Tant era que anéssim nets com bruts, amb espardenyes o sense espardenyes, o ben vestits, tothom s’acollia. Això era una cosa important per a nosaltres, s’acollia a tothom”.

Reconeixement a tota una vida

Fa poques setmanes l’Enric va viure un moment molt especial. El Centre Sant Pere Apòstol va entregar per primera vegada un guardó amb el seu nom. Assegura que “al principi no volia saber res del premi, no m’agrada figurar, m’agrada treballar en silenci, anar fent. Però quan vaig saber l’objectiu del guardó vaig canviar d’opinió”.

Es tracta d’un premi de caire social que premia la feina de persones que mogudes pel seu impuls altruista, defensen els valors humans i personals més universals dins la nostra societat. En la primera edició s’ha premiat Oscar Campsfundador i director d’Open Arms. 

L’entitat li ret així homenatge ja que asseguren que l’Enric encarna tots els valors del centre.