Primavera Sound
Foto: ACN

La plataforma Stop Concerts i el Moviment Diagonal Mar han presentat una denúncia contra el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; el regidor de Sant Martí, David Escudé, i el president de l’ICUB, Jordi Martí, “per la contaminació acústica que pateixen reiteradament” els habitatges propers al Parc del Fòrum. Els veïns havien alertat que recorrerien a la justícia arran del soroll del segon cap de setmana de concerts del Primavera Sound i, finalment, aquest dijous al matí han presentat la denúncia al jutjat de guàrdia de Barcelona.

Demandes a Collboni, Escudé i Martí

Els veïns han presentat la denúncia contra els tres càrrecs del govern municipal en considerar-los responsables de la situació que pateixen cada cop que se celebren festivals en aquesta àrea. En el cas de Jaume Collboni el demanden com a president de B:SM, l’empresa pública que gestiona els espais del Parc del Fòrum. A Escudé, regidor de Sant Martí, com a responsable de l’adjudicació d’autoritzacions per als festivals musicals del Fòrum; i a Martí, per ser el responsable de programar els esdeveniments culturals de la ciutat, entre els quals hi ha els que afecten aquesta zona.

Les entitats denunciants argumenten que han hagut de demanar empara a la justícia després d’anys de reunions i de “no haver obtingut cap resposta a les reiterades queixes” dels veïns pel soroll dels concerts que es fan a l’aire lliure. També anuncien que properament posaran en marxa una “campanya divulgativa” adreçada a altres entitats, veïns i comerços per “seguir sumant aquelles persones que es puguin sentir afectades per aquesta problemàtica”.