Més de 200 professors, investigadors i personal de l’administració de les universitats catalanes han signat un manifest per exigir una investigació pel cas del policia infiltrat al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. L’agent també va formar part d’altres moviments socials com Resistim al Gòtic, el Casal Popular Lina Òdena de l’Esquerra de l’Eixample o Batec. Un cas que va destapar ‘La Directa’ després d’una investigació periodística.

Un agent de policia s’ha infiltrat durant 2 anys en moviments en defensa de l’habitatge a Barcelona

En el comunicat, reclamen “un aclariment a les autoritats polítiques i acadèmiques per dirimir si s’ha vulnerat l’autonomia universitària”. A més, qualifiquen els fets d'”impropis en una societat lliure i democràtica”. Per tot plegat exigeixen un aclariment i creuen que si es confirma la informació “suposaria una greu vulneració dels drets civils i polítics del conjunt de la comunitat universitària”.

Personalitats del món acadèmic

Entre els signats del manifest hi ha Mònica Terribas, Elisenda Paluzie, Joan Queralt, Xavier Antich, Salvador Cardús, Marcel Mauri, Agustí Alcoberro, Xavier Domènech, Neus Torbisco, Marta Roqueta-Fernández o Iñaki Rivera. Reivindiquen que “la universitat és i ha de continuar sent un espai per al coneixement, el creixement, la llibertat, el compromís cívic i l’esperit crític”.