Les queixes dels veïns a causa del soroll i la música dels concerts del festival Primavera Sound són històriques. En aquesta edició, però, les denúncies estan traspassant les fronteres barcelonines. Les xarxes socials van plenes de piulades de veïns de Badalona i el Baix Maresme que denuncien molèsties provocades pel soroll.

Probablement el canvi d’orientació d’alguns dels escenaris i el vent de garbí estan portant el so fins a les poblacions del nord de Barcelona. De fet, alguns usuaris com l’Abel Queralt, veí de Tiana, expliquen que senten la música “com si hi hagués una rave aquí al costat”. D’altres han explicat a betevé que durant els concerts fins i tot “tremolen els vidres”.

S’ho han de replantejar. Que orientin els escenaris cap al mar. Així, de pas, els servirà d’entreteniment per als creuers que passin per davant de la ciutat
Abel Queralt, veí afectat

Queixa conjunta dels municipis afectats

En general, els veïns expliquen que “sempre els havia arribat el so del festival”, però que “el soroll no havia estat mai tan intens com en aquesta edició”. De fet, alguns dels afectats han explicat a betevé que es plantegen denunciar-ho als ajuntaments dels seus municipis perquè facin una queixa conjunta a l’Ajuntament de Barcelona.

No entenen, diuen, que hagin de patir les molèsties d’un festival que se celebra a Barcelona “quan ens trobem a més de 10 km de distància”. De fet, el soroll, asseguren, arriba almenys fins a Premià de Dalt, aproximadament a 20 km del Parc del Fòrum. Precisament, a Premià de Dalt una quinzena de veïns ho han denunciat a la policia local.