Mirar el cel de Barcelona aquesta nit passada tenia premi. Desenes de punts de colors han format figures en dues i tres dimensions en moviment: una balena, un ocell, un arbre i, fins i tot, el mateix planeta Terra. Podria semblar una invasió alienígena, però té una explicació més senzilla: és el primer espectacle de drons que s’ha celebrat a la ciutat.

L’espectacle ‘Eco’ és obra de l’empresa catalana Flock Drone Art i s’ha fet a la platja del Somorrostro. Durant un quart d’hora, un centenar de drons han dibuixat figures al cel de grans dimensions, acompanyades per una banda sonora creada especialment per a l’ocasió. Una posada en escena que també volia ser una reflexió sobre la sostenibilitat i una crida a tenir cura del planeta.

La proposta forma part de la programació de l’ISEA2022 Barcelona, la 27a edició de l’International Symposium of Electronic Art (ISEA), el simposi itinerant d’art electrònic que s’ha celebrat aquests dies a la ciutat.

La màgia de la pirotècnia, en versió d’avantguarda

Flock Drone Art és una de les poques empreses europees que ofereixen aquest tipus d’espectacle que recupera la màgia de la pirotècnia i l’actualitza amb l’ús de les noves tecnologies. L’any passat aquesta empresa va guanyar un prestigiós concurs internacional que cada any premia els millors espectacles de llums amb drons de tot el món. Als premis, s’hi van presentar 214 empreses de 104 països diferents.