Els veïns dels barris propers al Parc del Fòrum, els més afectats pel soroll i els actes incívics que es generen al voltant dels festivals, anuncien que estan disposats a elevar la queixa a la via judicial. Asseguren que aquest no és el camí que els agradaria seguir, però consideren “que és la solució definitiva perquè algú pugui posar ordre”. Així ho ha explicat a betevé Enric Navarro, el president de la plataforma Stop Concerts.

Diuen que en aquests moments estan recopilant totes les proves, tant audiovisuals com sonomètriques entre d’altres, i buscant el suport d’altres entitats per acabar de decidir si engeguen un procés judicial. “No és només un problema de decibels, que també, sinó de la mobilitat de les persones que diàriament es desplacen fins aquí”, afegeix Navarro.

El president d’Stop Concerts assegura que en aquests moments estan afectats pels concerts del Primavera Sound, però que durant l’any se’n fan al voltant d’una trentena. Insisteixen que, en tot cas, es tracta d’un problema que arrosseguen des de fa temps, sense que de moment els hagin ofert solucions. “No podem dormir ni descansar”, explica. Per això demanen que aquests festivals marxin de la ciutat.