(ACN/redacció) Els veïns del voltant del Fòrum afronten la segona setmana de concerts del Primavera Sound amb el desgast acumulat per un primer cap de setmana que, asseguren, els ha portat al límit. Units en la plataforma Stop Concerts, presentaran una denúncia pel soroll perquè “ja no poden aguantar més”. Així ho ha avançat aquest dijous al matí el president de l’entitat, Enric Navarro, a TVE i ho ha confirmat Mari Carmen García, membre de la plataforma i portaveu del Moviment Diagonal Mar, a betevé.

Ho farem per via judicial, s’està preparant el document. En això hi haurà d’entrar la fiscalia i és qui decidirà
Mari Carmen García, Moviment Diagonal Mar

Segons García, “s’està preparant el document” i adverteix que, quan el presentin, serà la fiscalia qui decidirà “si hi segueix havent concerts o no”. Els representants veïnals recorden que no només es tracta del Primavera Sound sinó de tots els esdeveniments que es fan al Fòrum, on “des de març a octubre hi ha actes multitudinaris.”

La pitjor edició des del 2004

Stop Concerts adverteix que l’edició d’enguany del Primavera Sound ha estat la pitjor des del 2004 pel que fa a les molèsties acústiques. Asseguren que els canvis en la ubicació dels escenaris no només no han funcionat sinó que el soroll que surt del recinte s’ha incrementat. Però el problema no és només aquest: també hi ha la brutícia i el transport dels milers d’assistents al festival. Segons Mari Carmen García, el cap de setmana passat els busos llançadora van finalitzar el servei abans que acabessin els concerts i “molta gent es va quedar al carrer” esperant per tornar a casa.

Esperen que el Primavera marxi a Madrid o “allà on vulgui”

Els representants veïnals recorden que hi ha unes 7.000 persones vivint a tocar del Fòrum. Per això demanen que els concerts es facin més lluny dels habitatges, com, asseguren, passa en altres ciutats. En aquesta línia el portaveu de Stop Concerts, Enric Navarro, ha manifestat que espera que el certamen marxia Madrid o allà on vulgui” el 2023.