El codirector del Primavera Sound, Alberto Guijarro, ha recordat en una entrevista al programa ‘Via 15’ de betevé que el festival compleix estrictament amb la normativa que marca l’Ajuntament. Ho ha dit després que la plataforma Stop Concerts hagi anunciat que presentarà una denúncia per evitar que es facin concerts i festivals de caràcter massiu al Parc del Fòrum.

“És un treball de mesos en què també participen associacions de veïns i que inclou temes com la neteja, la seguretat i el so”, ha subratllat Guijarro. En aquest sentit, ha explicat que es va pactar neteges extraordinàries dels carrers de l’entorn pagades pel festival i, també, més presencia policial i d’agents cívics.

Hem de saber distingir entre sentir un concert des de casa i estar dins de la normativa, nosaltres ho estem
Alberto Guijarro, codirector del Primavera Sound

El so dels concerts, dins dels límits establerts

Sobre l’excés de so, el codirector ha assegurat que “es posen micròfons als edificis propers i el primer cap de setmana van marcar nivells dins els límits establerts“. És més, ha concretat que pels concerts d’aquest dijous “encara van marcar nivells més baixos”. “Hem de saber distingir entre sentir un concert des de casa i estar dins de la normativa, nosaltres ho estem”, ha remarcat.

Debat sobre els usos del Parc del Fòrum

Més enllà de la normativa, Guijarro ha assegurat que és “un tema polític” decidir si es volen fer activitats de caràcter massiu al Parc del Fòrum o no. Des del Primavera Sound, ha dit, consideren que és un bon espai per fer-los i ha assegurat que molts barcelonins consideren que festivals com el seu fan de Barcelona “una ciutat dinàmica”. En tot cas, ha dit, “possiblement s’ha de fer un control de què es fa o decidir si se’n fan massa”.