Els veïns del número 4 del carrer del Santuari fa gairebé un any que reclamen que es canviï la ubicació d’uns contenidors de la brossa que estant just davant de la porta d’accés de la finca. Asseguren que conviuen amb males olors, insectes, insalubritat, incivisme i soroll amb la recollida a les nits. Per això, demanen que es busqui un nou emplaçament en un espai més ample.

Contenidors en una vorera de metre i mig

Els contenidors de la brossa del carrer del Santuari, 4, estan ubicats en una vorera estreta, de metre i mig d’amplada, i just davant de la porta de la finca. Abans del mes de febrer passat estaven situats al passeig de la Mare de Déu del Coll i es van retirar d’aquest emplaçament precisament per ser una vorera estreta.

Els veïns creuen que la nova ubicació al carrer del Santuari no és la solució i reclamen una alternativa. “Era estret, però el que és estret és això. Aquest estiu ha estat un estiu dur de calor, obria la porta tan ràpid per les males olors“, explica Lluís Flotats, president de la comunitat de veïns del número 4 del carrer del Santuari. Un altre veí, Alex Ripoll, afegeix que és “un cúmul de brutícia, d’insalubritat, d0incivisme, a més estan tapant el clavegueram. També, volem denunciar que el camió de la brossa passa cada matinada, a dos quarts de dues i com té molt poc espai quan puja el contenidor, passa just arran del balcó del primer pis”.

El districte de Gràcia no veu una altra ubicació possible

Des de l’àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona es recomana no col·locar els contenidors en voreres de menys de quatre metres, ni davant de l’accés a una finca. Els serveis tècnics del districte de Gràcia asseguren, però, que en aquest cas concret la ubicació és correcte, ja que aquests criteris són per a nous projectes d’urbanització. Assenyalen que no hi ha una altra ubicació possible a la zona i s’ha optat per posar-los a la calçada, en una zona de càrrega i descàrrega.

Els comerciants tampoc no estan d’acord amb l’emplaçament

Mari Carmen Díaz, de l’Associació de Comerciants Coll Amunt!, assegura que els contenidors els treuen “com a mínim dos llocs i el que passa és que els repartidors han d’aparcar en doble fila o a sobre la vorera”, apunta.

Els veïns portaran la queixa al Síndic de Greuges

Aquest carrer és limítrof amb el districte d’Horta-Guinardó, els nombres parells del carrer pertanyen a Gràcia i els imparells, a Horta-Guinardó. Els veïns creuen que al costat del Carmel hi ha espais més adients on ubicar els contenidors. Comerciants, veïns de les finques afectades i l’Associació de Veïns Coll-Vallcarca han presentat queixes al districte de Gràcia. Asseguren que si no es busca un emplaçament alternatiu, portaran la problemàtica al Síndic de Greuges.

El problema dels contenidors a la ciutat

Les queixes per la ubicació dels contenidors també s’estenen a altres punts de la ciutat, com al carrer d’Aneto, al Turó de la Peira o al carrer de Torrijos, a la Vila de Gràcia.