Campanya ocupació digne

La fundació privada sense ànim de lucre Acció Solidària contra l’Atur (ASCA) ha començat la campanya “Tornar a començar” per finançar projectes que creïn ocupació digna. La iniciativa és una crida a fer aportacions econòmiques per ajudar persones vulnerables a trobar una sortida laboral.

ASCA es dedica a facilitar microcrèdits sense interessos per poder ajudar persones que per dificultats familiars, de conciliació o personals tenen gairebé impossible l’accés a un crèdit bancari. L’objectiu és que aquests emprenedors puguin tirar endavant projectes professionals que generin feina a ells i a altres persones. A més, hi ha una línia específica per a joves que, també a interès zero, ofereix crèdits de fins a 15.000 euros a tornar en quatre anys.

Des del 1981

, ASCA ha ajudat a fer realitat 14.000 projectes, per un valor de 17 milions d’euros, creant més de 16.000 llocs de treball. Els diners per poder donar aquests préstecs provenen, segons explica la fundació, del retorn dels préstecs i el suport econòmic de persones i entitats que col·laboren desinteressadament en el projecte.