Obres superilla Sant Antoni

El passat 7 de gener van començar les obres de pacificació del carrer del Comte Borrell, entre Gran Via i Floridablanca. Es tracta d’uns treballs que s’emmarquen dins de l’ampliació de la superilla de Sant Antoni, un encreuament sense trànsit ni zones d’aparcament i que, a més, compta amb més zones verdes i s’hi redueix la velocitat del trànsit. És un espai que aquests últims mesos ha estat molt utilitzat pels veïns, que hi han fet tot tipus d’activitats.

La supercruïlla ja es va estrenar al maig del 2018 als carrers adjacents al mercat, però ara està previst que es porti a terme la segona fase. És un projecte que, a part del carrer del Comte Borrell, també compta amb la pacificació del carrer de Tamarit, entre Viladomat i Calàbria. Està previst que aquesta part de les obres comencin aquesta setmana que ve, un cop acabada la festa major del barri.

Mapa Superill Sant Antoni

 

Durant aquesta segona fase també es duran a terme obres de millora de voreres i escocells, així com un increment del verd urbà als carrers de Viladomat, entre Gran Via i Paral·lel, i a Manso entre Paral·lel i ronda de Sant Antoni. També està previst millorar l’enllumenat d’aquesta zona.

Està previst que aquesta segona fase de la superilla de Sant Antoni, que té un pressupost de 3,5 milions d’euros, acabi al maig del 2019, mantenint, així, el calendari d’obres.

Una superilla que encara es pot ampliar més

Un cop acabat encara faltarà la reurbanització del tram del carrer de Tamarit entre Urgell i Villarroel i l’allargament de la reforma a Borrell fins a l’avinguda del Paral·lel. De moment, aquestes dues reformes no tenen data d’execució prevista tot i que la reforma de Borrell està previst que surti a licitació properament.

A més l’Ajuntament té previst ampliar aquesta pacificació cap a la part alta de l’Esquerra de l’Eixample, fent una superilla al carrer del Consell de Cent. L’Ajuntament ja ha començat el debat amb els veïns per veure com s’ha de fer i quins carrers s’haurien de pacificar. Es proposa actuar en l’àmbit dels carrers de Vilamarí i Comte d’Urgell, i la gran via de les Corts Catalanes i l’avinguda de Roma.