Els veïns dels entorns de la carretera de l’Església, a l’entrada de Vallvidrera des de Sant Cugat, es queixen de la manca de seguretat viària que pateixen els vianants. Vallvidrera s’ha convertit en un lloc de pas entre Barcelona i el Vallès que permet estalviar-se el peatge dels Túnels de Vallvidrera. Per això, hi ha molt trànsit que hi ha passa a una velocitat superior a la permesa. Un fet que es veu agreujat per una vorera estreta amb esllavissades freqüents que fa que, a vegades, els vianants hagin de baixar a la calçada.

Un talús que envaeix la vorera

Els veïns expliquen que cada vegada que plou cauen roques i terra a la vorera i que aquesta és tan estreta en alguns trams que tenen por de posar el peu a la calçada per equivocació i que els atropelli un cotxe. Maria Glòria Turigas diu que “jo hi passo tan poques vegades com puc perquè crec que és molt perillós”. Per tenir una vorera més ampla i segura, fa anys que demanen que es tiri el talús enrere i s’hi faci un mur de contenció per aguantar-lo.

Més senyalització i mesures per reduir la velocitat

Els veïns també demanen que es millori la senyalització de zona 30 i que es facin ressalts d’obra a la carretera per fer reduir la velocitat dels vehicles, que asseguren que en molts casos doblen la velocitat permesa. Cristian Gago, de l’Associació de Veïns Mont d’Orsà, afirma que “aquí arriben a agafar velocitats de 70 km/h, motocicletes i cotxes. Llavors el que volem és algun sistema per poder reduir la velocitat dels vehicles”.

A més, denuncien que molts cotxes i motos no respecten el semàfor a demanda que s’hi va instal·lar fa uns anys i passen en vermell. Davant les repetides queixes dels veïns, el consistori va suggerir-los que passessin per la vorera del davant o que es dirigissin al Síndic de Greuges ja que el talús es troba en una propietat privada.