Una quinzena de persones convocades per Raval Rebel s’han concentrat aquest divendres al matí a la seu dels Serveis Socials de la plaça del Pedró per exigir una solució per a una parella amb dos fills a càrrec que van ser desnonats a principis de mes del pis on vivien. No van rebre cap avís previ, per tant, el desnonament es va produir sense que la família sabés amb antelació el dia i l’hora. L’entitat considera que, en aquest cas, el SAIER ha actuat amb deixadesa i els ha deixat al carrer sense cap solució.

El cas que denuncien des de Raval Rebel és el del Mohammed Jebara i la Mina Anbor, una parella que tenen dos fills, una nena de cinc anys i un nen de dos anys. El 5 de juny els van desnonar del pis on vivien des de feia set mesos. Els Serveis d’Emergències (CUESB) els va oferir una pensió només per a una nit. Segons Raval Rebel, a partir d’aquest moment la parella ha intentat trobar una solució a través del SAIER i els Serveis Socials del Raval Nord que no ha arribat. Asseguren que únicament els diuen que no són refugiats i que, per tant,  l’Ajuntament no se’n pot fer càrrec i  hauran de tornar al Marroc, el seu país d’origen. Raval Rebel considera que el tracte rebut per aquesta família ha estat de menyspreu i de “manca absoluta de sensibilitat”.

Reunió amb el SAIER

Finalment, la família es reunirà dilluns amb el SAIER. Segons Raval Rebel, després d’una tarda de protestes a la seu dels Serveis Socials, han aconseguit també el compromís de mantenir una trobada amb representants polítics en menys d’una setmana per trobar una solució estable per a la família. Mentrestant, s’allotjaran en una pensió a Santa Coloma de Gramanet.