porta principal hospital del mar

(ACN) El coordinador de la unitat de covid a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que el sistema sanitari es tornarà a tensionar “si no es frena” la tendència actual a l’alça de contagis. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha constatat que els ingressos pugen “de manera progressiva i significativa” i que han reparegut les pneumònies greus, també en gent jove.

Ha explicat que en aquesta “segona onada” inicialment el perfil dels ingressats era el de gent més jove que en la primera onada i més lleus. “Però això comença a no ser veritat”, ha apuntat. Güerri ha fet una crida a la “conscienciació individual”, a evitar les conductes de risc i que hi hagi “els màxims mitjans possibles” per poder rastrejar els contagis.

El rastreig amb PCR massives

Per tal de rastrejar l’increment de contagis, el director de l’IrsiCaixa i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, va explicar aquest dijous a betevé que Salut preveu instal·lar carpes per fer tests PCR massius a la població.