T’estàs preguntant si hi ha convocada una vaga l’1 d’octubre del 2018? No, no hi ha convocada cap vaga general ni aturada de país per commemorar i recordar la jornada del referèndum, però sí que hi ha diversos actes ja confirmats pel cap de setmana previ del 29 i 30 de setembre i pel mateix 1 d’octubre.

Manifestació 1 d’octubre 2018, a les 18.30 h

Malgrat l’ANC es va plantejar a l’estiu convocar una aturada de país pel primer aniversari de l’1-O, finalment l’entitat, sota la Plataforma 1 d’octubre que aglutina diverses entitats, han convocat una gran manifestació a les 18.30 h que vol fer una marxa de plaça Catalunya fins al Parlament, un recorregut —el recorregut complet encara està per confirmar—. Més informació de la manifestació de l’1 d’octubre 2018.

Vaga d’estudiants i manifestació a les 12 h

Qui sí que ha convocat vaga és el col·lectiu dels estudiants. Universitats per la República ha cridat a fer vaga el dilluns 1 d’octubre i a manifestar-se a la plaça de la Universitat a partir de les 12 h. Més informació sobre la vaga d’estudiants aquí.

Escoles, col·legis i CDR

Les escoles de l’1-O tornaran a ser protagonistes per commemorar el referèndum de l’1 d’octubre. Ho faran sobretot el cap de setmana del 29 i 30 de setembre. Consulta aquí totes les activitats i actes convocats per les escoles de Barcelona (per barris i amb mapa). També hi pots trobar les activitats dels CDR als diferents barris.

Presó Model, amb debats i exposicions

L’Ajuntament ha organitzat un programa de debats i conferències així com també exposicions per rememorar l’1-O i denunciar la violència policial que es va viure a Barcelona durant la jornada del referèndum. Es podran veure a l’antiga presó Model, l’espai que ha triat l’Ajuntament i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu”. Consulta el programa complet de les activitats a la presó Model per l’1-O.