Primer se’n va millorar l’accessibilitat amb la instal·lació d’ascensors, després es van suprimir les barreres arquitectòniques i ara s’ha reurbanitzat la plaça de Raimon Casellas, antic nucli de barraques de Can Baró. Els veïns estan satisfets amb una reforma que, expliquen, era necessària, ja que fa més de 30 anys que es va construir l’espai. Han pogut participar en el projecte i això es nota en, per exemple, la figura del Crist Redemptor que presideix la plaça, un símbol històric de la zona. Quedarà pel proper mandat l’arranjament dels carrerons i porxos existents.

Complint el calendari

Tot i les dificultats que, segons explica la comunitat de propietaris, s’han trobat les màquines per les propietats del subsol, les obres de la plaça de Raimon Casellas han finalitzat complint, pràcticament, el termini previst. Se n’ha renovat el paviment, millorat l’accessibilitat i substituït l’enllumenat. També s’ha millorat el clavegueram i instal·lat nou arbrat i mobiliari en un espai de dos mil metres quadrats.

La reforma de l’espai, ubicat al barri de Can Baró, ha durat una mica més d’un any i ha tingut un cost d’1,1 milions d’euros. Els veïns n’estan satisfets, però demanen que encara s’hi facin petites millores. Per exemple, acabar de tancar el pas als jardins particulars que hi ha, sobretot per una qüestió de seguretat. Asseguren que els nens podrien caure. També demanen més arbres i plantes.

Aquesta és la tercera fase d’unes obres que han de posar al dia tot aquest sector del barri de Can Baró entre la plaça de Sanllehy i la carretera del Carmel. En una primera actuació es van construir ascensors i es van suprimir les barreres arquitectòniques. Ara s’ha reurbanitzat la plaça i quedarà pel proper mandat l’arranjament dels porxos i dels carrerons de la part inferior del recinte.

Les obres de Raimon Casellas respecten la història de l’espai

Els veïns han participat en l’elaboració del projecte. El fet que s’hagi preservat la figura del Crist Redemptor n’és un exemple. Van ser ells els que van demanar que es conservés com a emblema de l’antic nucli de barraques que hi havia abans. De fet, els edificis es van construir ara fa poc més de trenta anys respectant l’estructura de l’antic barri de cases autoconstruides.