L’Acampada per la Llibertat continua ocupant la plaça de Sant Jaume, encara que sense tendes i en un espai molt més reduït. Després que fossin desallotjats pels Mossos d’Esquadra, aquest dimecres hi han passat la nit al ras una desena de persones. Els acampats diuen que la intenció és no tornar a plantar les tendes de manera immediata, encara que obren la possibilitat a fer-ho si el volum de persones mobilitzades creix.

La decisió de quedar-se la van anunciar aquest dimecres al vespre, coincidint amb una protesta de suport a l’acampada convocada per les xarxes socials, que va reunir prop de 200 persones davant del Palau de la Generalitat. Els concentrats van demanar explicacions al govern català, i especialment al conseller d’Interior, Miquel Buch, per haver ordenat treure de Sant Jaume les tendes de l’Acampada per la Llibertat. Alguns dels concentrats van demanar la dimissió de Buch i van assegurar que “si és necessari”, reclamaran la dimissió de tot el govern de la Generalitat per no haver tolerat la presència d’una mobilització ciutadana de solidaritat amb els polítics a la presó o que han marxat del país.

Els membres de l’acampada consideren el desallotjament es va fer per evitar que la seva protesta coincideixi dissabte amb la manifestació de policies per commemorar l’1 d’octubre convocada pel sindicat JUSAPOL. Critiquen, a més, les formes que van fer servir els agents dels Mossos d’Esquadra.