tweet omplir sant jaume

La plaça de Sant Jaume pot convertir-se dissabte, 29 de setembre, en l’epicentre de dues manifestacions de grups contraris. Hi ha una concentració convocada del moviment independentista i també una dels cossos de seguretat de l’Estat -Policia Nacional i Guàrdia Civil- per defensar l’actuació de l’1-O i un augment del sou per equiparar-lo amb el dels Mossos d’Esquadra.

Els sobiranistes, a través dels CDR, l’Associació Observatori de la Catalanofòbia i altres organitzacions, han convocat a les xarxes socials mobilitzacions en aquest espai. La cita és a partir de les 7 h i demanen omplir la plaça de Sant Jaume. Un dels lemes de la concentració és “No passaran”. L’objectiu de la trobada diuen és “impedir l’homenatge a la violència policial” del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Durant aquesta jornada els independentistes demanen llençar pintura als agents que s’hi concentrin. La marxa dels policies, convocada pel sindicat JUSAPOL, està prevista per a les 12 h.

Els Mossos demanen als dos grups que canviïn l’itinerari de les protestes

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han notificat als dos grups que es manifestaran que canviïn el recorregut perquè no coincideixin. Els Mossos asseguren que és “necessària la modificació”. Aquesta decisió s’ha pres perquè es considera que “hi ha raons fonamentades que fan preveure que es poden produir alteracions de l’ordre públic amb perill per a persones o béns”.