El Mossos d’Esquadra han detingut un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor de 17 robatoris amb força a l’interior de bugaderies d’autoservei. La policia va detenir-lo el 20 de setembre passat. En aquell moment l’home s’hi va resistir i va intentar fugir.

La investigació va començar aquest mateix setembre quan alguns usuaris d’aquest tipus d’establiments van alertar els mossos que havien patit robatoris amb força. Va ser llavors quan la policia va anar darrere la pista del lladre. L’autor actuava principalment als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc i Gràcia.

Com actuava?

Una de les particularitats del “modus operandi” era el tipus d’instruments que utilitzava. L’home entrava a l’interior de les bugaderies d’autoservei a plena llum del dia i forçava amb un tornavís les màquines on es recapten els diners. En alguns casos havia fet servir una serra elèctrica.

Quantificació dels danys comesos

Els propietaris dels establiments han denunciat que els danys ocasionats per destrossar les màquines ascendeixen entre els 1.000 i els 1.500 euros. En molts casos la recaptació diària que robava ascendia entre els 200 i 300 euros.

El detingut va passar a disposició judicial el 22 de setembre i el jutge el va enviar a la presó. 

L’home ja tenia antecedents policials. De fet, fa dos mesos que la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella el va detenir en relació amb 32 robatoris amb força en bugaderies de la ciutat.