vacuna coronavirus

Aquest mes de novembre el ritme de la vacunació s’ha accelerat a Catalunya. Segons les darreres dades facilitades pel Departament de Salut, de l’1 al 7 novembre es van posar 23.551 vacunes contra la covid-19. Del 8 al 14 de novembre la xifra va pujar fins a les 26.135 dosis i a partir del 15 de novembre es va disparar: del 15 al 21 es van vaccinar 41.087 persones i la darrera setmana el nombre es va enfilar fins a 60.804 (gairebé 20.000 persones més).

L’augment del ritme de la vacunació es produeix després de l’anunci d’implantació del passaport de la covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències. La mesura havia de començar aquest cap de setmana, però finalment es va ajornar pel col·lapse que es va produir a l’app i al web de La Meva Salut per descarregar-se el cerificat. Aquest dilluns el govern català té previst anunciar quan entrarà en vigor.

El punt de vacunació de Fira, saturat

Aquest cap de setmana un dels punts de vacunació massiva que es mantenen oberts a la ciutat, el de Fira de Barcelona, s’ha saturat per l’allau de demanda.  Aquest diumenge 28 de novembre, a mitja tarda, es va haver d’aturar l’administració de dosis a aquelles persones que no tenien cita. Les cues a les portes d’aquest centre feien preveure que no els podrien atendre abans de les 20 h, hora de tancament. Les cues s’han vist durant tota la setmana als diferents espais de vacunació, sobretot a partir de divendres. Alguns dels centres d’administració del vaccí explicaven, fins i tot, que havien esgotat les dosis previstes i que n’havien demanat més per seguir vacunant.