Gràcia estrena un nou asfalt que permetrà que el carrer del Torrent de l’Olla sigui menys sorollós i hi faci menys calor a l’estiu. S’hi ha instal·lat un paviment reductor en un tram de 850 metres (entre el carrer de Santa Perètua i la travessera de Gràcia) que permetrà reduir el soroll del trànsit fins a tres decibels, gràcies a la seva composició innovadora.

A més, és un paviment fred que no absorbeix tanta calor com el convencional. En la prova pilot que s’ha fet a Múrcia (amb la constructora CHM i dins el projecte europeu Life Heatland) s’ha observat que el nou asfalt redueix fins a 15 graus la temperatura en superfície i uns dos graus la temperatura ambient a l’estiu.

asfalt sonoreductor Torrent de l'Olla Gràcia

Paviment que millora la visibilitat

A més a més, és un paviment reflectant, d’un color beix diferent a l’habitual. Un fet que, segons ha explicat en una compareixença el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, millora la sensació de seguretat a les nits per als vianants i també és més visible per als conductors. La generació d’aquest material genera menys emissions a l’atmosfera i contribueix a l’estalvi de gasos.

El nou paviment s’ha instal·lat aquest cap de setmana al carrer del Torrent de l’Olla. Durant tres anys, l’Ajuntament farà medicions de so amb els tres sonòmetres instal·lats al llarg de la via per comparar el soroll als punts on hi ha el nou i l’antic asfalt.