presó puig de les basses mòdul

(ACN/redacció) El Departament de Justícia estudia col·locar braçalets amb detectors GPS als violadors empresonats quan surtin de permís previsiblement el 2022 i com una prova pilot. Amb la mesura, es pretén controlar la ubicació del violador i evitar que reincideixi. Ho ha explicat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, en una entrevista a TV3. Ciuró ha detallat que es vol “detectar aquest eventual risc” de delinquir i “tornar a ingressar-lo” a la presó.

Els braçalets no només permetran geolocalizar els presos, sinó que també avisaran els Mossos d’Esquadra si s’acosten a una víctima o a llocs que tenen prohibits.

Més demanda d’eines d’autodefensa

L’interès per les eines d’autodefensa ha crescut els darrers anys arran dels casos d’agressions sexuals i violacions més mediàtics. En un reportatge al bàsics de betevé, els responsables de l’Armeria Ravell van explicar que era un fenomen que tenien detectat: “Des del cas de La Manada hi ha hagut un boom, i ara notem que cada cop que els mitjans parlen d’una agressió, creix la demanda d’aquestes eines“, explica Joan Huguet, treballador d’aquesta botiga especialitzada.

Aquest és el clauer alarma que algunes dones porten per protegir-se d’agressions

En aquest establiment l’utensili més venut és un esprai irritant que dirigeix un raig de substància irritant fins a quatre metres de distància. També n’hi ha en aerosol, que dispersen el contingut a l’aire. Els esprais d’autodefensa són legals a l’Estat espanyol sempre que hagin estat homologats pel Ministeri de Sanitat.