El ritme de vacunació de la covid ha anat a la baixa les darreres setmanes, després de les xifres assolides durant l’estiu, però els punts d’administració de dosis han experimentat aquests dies un increment de persones que volen vacunar-se. Durant aquesta setmana, sobretot aquest divendres, s’han registrat cues massives a diversos punts de vacunació per rebre una dosi sense cita. Aquesta fita coincideix amb l’ampliació anunciada del passaport de la covid per a bars, restaurants, gimnasos i residències.

Per exemple, al recinte de Fira de Barcelona hi ha hagut cues aquest divendres per rebre la primera dosi i, també, per completar la pauta amb la segona injecció i, així, obtenir el certificat. Si bé algunes de les persones que s’hi han acostat ja tenien la cita programada (tal com recomana Salut), d’altres hi han anat sense reserva, ja que a Fira de Barcelona també s’administren vacunes sense la necessitat de tenir una hora programada.

Molta gent a Fira de Barcelona i La Maquinista

Cal tenir en compte que aquesta mateixa setmana s’ha fet públic l’anunci del govern de la Generalitat d’ampliar l’ús del passaport de la covid a bars, restaurants, gimnasos i residències. L’obligatorietat del certificat per accedir a aquests establiments ha entrat en vigor aquest divendres, tot i que només per unes hores, ja que Salut ha posposat la mesura fins dilluns davant dels problemes tècnics al web de La Meva Salut.

Una de les persones que participa en el dispositiu de vacunació al recinte firal de Barcelona ha explicat que les dosis previstes per aquest matí s’han esgotat i que han hagut d’anar a buscar-ne més per poder absorbir tota la demanda. En aquest cas, Fira de Barcelona està habilitat per vacunar sense cita tota la setmana, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h.

Sant Pau té cues de de fa dies

Les cues no s’han vist només aquest divendres, coincidint [en un inici] amb el primer dia de l’ampliació del certificat de la covid. L’Hospital de Sant Pau va viure un retorn de les cues la setmana passada, quan ja s’estava debatent sobre la necessitat o no d’ampliar el certificat de la covid. El 24 de novembre, un dia després de l’anunci del govern de la Generalitat per ampliar el passaport de la covid, aquestes cues van ser encara més llargues, ocupant centenars de metres del carrer de Sant Antoni Maria Claret.