Vacuna Astrazeneca contra el coronavirus

(ACN) La vacuna d’Oxford-AstraZeneca per prevenir del coronavirus és segura i efectiva en majors de 60 anys sans, segons els resultats preliminars d’un estudi publicat a la revista ‘The Lancet’. Un grup de científics, en col·laboració amb AstraZeneca, ha analitzat la reacció i protecció de la vacuna d’Oxford a partir d’una mostra de 560 participants en els assajos clínics en fase 2, és a dir, amb persones sanes. A partir d’aquesta anàlisi, els investigadors han conclòs que la vacuna és segura i genera immunitat en tots els grups d’edat. A més, asseguren que els majors de 60 anys toleren millor la vacuna que els adults joves.

Fatiga, mal de cap, dècimes de febre i dolor muscular, alguns dels efectes secundaris

Entre els efectes secundaris detectats destaquen fatiga, mal de cap, dècimes de febre i dolor muscular. Entre els 560 participants que ha analitzat la investigació només s’ha detectat un sol cas que presenti “una reacció adversa sistèmica”.

La vacuna ja es troba en la fase 3 dels assajos clínics

La vacuna d’Oxford-AstraZeneca va entrar a la fase 3 dels assajos a l’estiu, quan es va començar a provar a gran escala en milers de persones, tant sanes com de risc. La universitat britànica i la farmacèutica confien presentar en les pròximes setmanes els resultats preliminars d’aquesta fase crucial per demostrar que la vacuna és efectiva i segura.

L’Agència Europea de Medicaments (l’EMA, per les seves sigles en anglès) ja ha començat a estudiar els resultats obtinguts dels primers assajos clínics per accelerar el procediment de revisió. Un cop Astrazeneca demani l’autorització per comercialitzar la vacuna, l’EMA podrà valorar tots els assajos i determinar si és segura o no. Precisament diverses farmacèutiques ja han anunciat els resultats dels estudis dels assajos clínics de les vacunes contra la covid-19.