La indústria de l’esport (INDESCAT) ha emès un comunicat en què ha fet pública la seva situació crítica. Explica que algunes empreses fa nou mesos que no tenen cap tipus d’ingrés i, per això, assegura que el sector està “abocat a la desaparició imminent”. Per tot plegat, demana un pla de rescat com el que ja va presentar l’INDESCAT a finals d’octubre a la Generalitat.

El clúster de l’esport assegura que els ajuts no són suficients. La Generalitat preveu destinar 25 milions d’euros a la recuperació d’aquest àmbit. Les empreses esportives d’esdeveniments i productes i serveis deixaran de facturar 193 milions aquest any, xifra que ascendeix a 272 milions si es té en compte tot el sector (inclosos els gimnasos i instal·lacions esportives).

En el document emès afegeixen que les línies d’ajuts només van adreçades a instal·lacions, que suposen el 29 % de la indústria esportiva. La resta, el 71 % d’empreses, les dedicades als esdeveniments esportius i als productes i serveis per a esportistes, “queden excloses” de les aportacions econòmiques de l’Administració pública.

Davant d’aquesta situació, demanen que s’incrementin els ajuts, ja que consideren que no se’ls ha considerat “una prioritat”. Asseguren que senten “indignació” i consideren que “no s’ha tingut en compte una part importantíssima del sector empresarial” de l’esport. Volen que es destinin noves línies que cobreixin el 75 % de les pèrdues de facturació pel tancament imposat d’instal·lacions.

Demanen la reobertura el 23 de novembre

D’altra banda, el sector ha proposat en una reunió amb la Generalitat recuperar l’activitat esportiva el proper dilluns 23 de novembre, tant les instal·lacions a l’aire lliure com les que es troben en espais tancats. L’Administració catalana s’ha compromès a tenir en compte les propostes de les entitats i assegura que el document que es va filtrar sobre la desescalada encara no està tancat.