Salut ha comunicat que aquesta setmana es van obrir 150.000 cites de dosis de la vacuna, de les quals s’han reservat 67.000, però encara en queden prop de 90.000 de disponibles. “Ara en tenim, aprofitem-ho”, avisa Josep Maria Argimon. El conseller de Salut descarta que la població hagi perdut l’interès per vacunar-se, i atribueix la disponibilitat de vaccins al fet que potser hi ha molts ciutadans que s’han pogut “cansar” d’intentar aconseguir una cita.

El ritme de vacunació aquest juliol ha baixat sensiblement respecte del Juny. Tot i això, Salut preveu que a l’agost arribin més dosis, especialment de Moderna, i hi hagi al voltant de 450.000 dosis a la setmana.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una crida a vacunar-se tot i ser període de vacances. El web per vacunar-se és vacunacovidsalut.cat.

Espanya, medalla d’or en vacunació

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que “Espanya té la medalla d’or en vacunació”. Sánchez ha afirmat que Espanya és el país que més ha vacunat entre els 50 més poblats del món amb un 55 % de la població immunitzada.