(ACN) La música en directe ha tornat aquest diumenge a la sala Jamboree de Barcelona després d’un any en silenci. Els promotors han programat la primera actuació, que s’emmarca en el Mas i Mas Festival, que ha arrencat aquesta setmana amb 160 propostes programades. Després de l’actuació de la formació Mariachi Barcelona a la plaça Reial, a les portes de la sala, la formació Las de Barcelona s’ha encarregat de fer tornar a ressonar la música de jazz amb segell local i femení, i que ha permès penjar un dels primers cartells d’entrades esgotades del festival.

L’organització espera que la cultura ajudi a tornar una mínima normalitat en una època en què el sector ha patit de valent. L’expectació generada per la reobertura de portes de la sala ja es va poder assaborir amb el tastet previ a la plaça Reial, on, tot i ser un espai obert, es va habilitar un pati de butaques per seure i seguir l’actuació amb ritmes procedents de Mèxic. Mentre això passava a peu de carrer, al soterrani de la sala els tècnics preparaven l’espai desinfectant les cadires, mentre els integrants de la formació Las de Barcelona feien els últims ajustos.

“És molt emocionant perquè des de l’estiu passat no podíem fer cap actuació en els nostres clubs”, explica Joan Mas, propietari de Jamboree, Tarantos i Moog. Amb la programació del Mas i Mas Festival, la música ha retornat a les sales que regenta, però també en altres punts de Barcelona, donat que el cicle va arrencar dimecres al teatre Coliseum amb La Sra. Tomasa.

Mas assegura que ha estat, i segueix sent, una època molt dura, i que els promotors culturals estan “endeutats fins a les dents”. És per això que espera que a poc a poc es vegi com aquest tipus d’activitats són segures i que són a la vegada necessàries per recuperar el batec del que ha de ser habitual.

Més música i ball

Juntament amb el Mas i Mas Festival, Mas assegura que reprenen l’activitat per la porta grossa. D’aquesta manera, també hi haurà actuacions de flamenc adreçades al turista a la sala Tarantos, amb dues sessions i concert.

A banda, també programaran a les seves sales el cicle Latineo, amb música de caràcter llatí, i el Keep it Real, aquest amb música hip-hop i R&B.