caixes amb la vacuna de Pfizer

Les farmacèutiques Pfizer i Moderna han apujat els preus dels seus vaccins en els últims contractes de subministrament a la Unió Europea, segons publica el diari ‘Financial Times’. Pfizer ha apujat el preu de la vacuna més d’una quarta part, i passa a costar quatre euros més (de 15,50 a 19,50 euros). Moderna també augmenta una dècima part el preu i costa 2,5 euros més (de 19 a 21,50 euros).

El rotatiu anglès explica que els nous preus dels vaccins es van negociar en un moment de pressió, quan els estudis clínics van concloure que els vaccins tipus mRNA, com els de Pfizer i Moderna, eren més eficaços que els d’AstraZeneca i Janssen, i mentre els reguladors investigaven la possible relació entre aquestes vacunes i l’aparició de casos de trombosi. Els termes dels contractes inclouen la compra de 2.100 milions de dosis fins al 2023.

Justament fa uns dies, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar l’arribada de 3,4 milions de dosis addicionals de la vacuna de Pfizer aquest agost.

Més vacunes per a una tercera dosi?

L’increment de preus dels vaccins de Pfizer i Moderna arriba en ple debat sobre la necessitat d’administrar una tercera dosi de la vacuna contra la covid. Israel ja ha començat a fer-ho a la població de més de 60 anys. El Ministeri de Sanitat de moment ho descarta. La ministra Caronina Darias, però, veu molt “probable” que s’hagi d’administrar una tercera dosi de la vacuna i, fins i tot, que calgui una vacuna de recordatori anual.