hotels barcelona

“El 17 de març, quan vam haver de tancar l’hotel, va ser un dels dies més tristos de la meva carrera. Avui, després de 45 dies funcionant com a hotel salut, sento alegria, satisfacció, orgull“. Així resumeix Santiago Hernández, director de l’Hotel Barcelona Princess, una experiència que “mai a la vida no hauríem imaginat”. Durant un mes i mig l’establiment ha acollit prop de 300 pacients contagiats de coronavirus que havien rebut l’alta a l’Hospital del Mar però que no tenien un lloc en condicions on passar la quarentena. Aquest dissabte n’ha marxat el darrer.

El Barcelona Princess és un dels 7 hotels de Barcelona que, de forma altruista, ha allotjat malalts de covid-19 que ja no requerien atenció mèdica, però que havien de romandre aïllats per evitar contagiar ningú. Segons explica Montse Folgueiras, biòloga de l’Hospital del Mar i coordinadora d’aquest hotel Salut, la gran majoria de pacients eren persones que viuen en pisos o habitacions petites amb més gent. També hi ha passat alguna persona sense llar i un parell de turistes que es van contagiar i no podien tornar a casa.

L’ofici dels hotelers, al servei dels pacients de covid-19

Sis hotels més de Barcelona han allotjat personal sanitari i uns altres tres han acollit persones derivades dels Serveis Socials. El director del Princess, satisfet amb l’experiència, subratlla que “salvant les distàncies, el personal sanitari i l’hoteler tenen certa similitud: volem que els clients o pacients se sentin al més còmodes i relaxats possible”. En aquest hotel del Fòrum, el personal voluntari ha organitzat concursos de dibuix i de fotografia, i han ofert llibres, revistes i fins i tot plantes als pacients per alleujar-los al màxim aquests 15 dies tancats en una habitació.

Des del Gremi destaquen la prestació “altruista i voluntària” que han fet de les instal·lacions d’aquest establiment, on en les darreres setmanes s’han viscut “emocions i històries humanes que formaran part, per sempre, d’aquest hotel”. L’edifici serà sotmès a un procés “exhaustiu” de desinfecció per part del Departament de Salut el pròxim dilluns i, així, poder tornar “a la normalitat”.

El Catalonia Barcelona Plaza també tanca

L’entitat recorda que des de l’inici de la crisi sanitària ha posat a disposició de Salut set hotels per acollir pacients amb coronavirus: l’Hotel Cotton House, el Praktik Bakery, el Melià Barcelona Sarrià, el Praktik Vinoteca, l’Ilunion Barcelona, el Barcelona Princess i el Catalonia Barcelona Plaza. De fet, aquest últim hotel tambéha tancat aquest divendres, segons ha informat l’Hospital Clínic. L’edifici tenia una capacitat de fins a 500 pacients.