El Gremi d’Hotels de Barcelona assegura que aquest dilluns ja són 2.500 habitacions d’hotels les que estan disponibles per atendre malalts de coronavirus i per allotjar els sanitaris.

Hi ha alguns establiments que són d’ús exclusiu per a pacients i d’altres són per allotjar els metges i el personal d’infermeria un cop han acabat la jornada laboral. Aquests hotels són:

  • Hotels destinats a pacients lleus de covid-19 (en funcionament): Hotel Cotton House, Catalonia Barcelona Plaza, Praktik Bakery, Expo Hotel Barcelona, Melià Barcelona Sarrià.
  • Hotels a punt d’obrir per a pacients lleus de covid-19: Praktik Vinoteca, Barcelona Princess i Amrey Sant Pau.
  • Hotels destinats a sanitaris (en funcionament): Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Alimara Barcelona Hotel, Room Mate Emma, Pullman Barcelona Skipper i Ilunion Bel Art.

El Gremi d’Hotels explica que tant el Consorci Sanitari de Barcelona com la mateixa entitat han establert un seguit d’hotels que tindran com a referència un hospital concret de la ciutat. En els últims dies, el Gremi ha mobilitzat més de 1.100 llits amb matalàs cedits a grans hospitals de la ciutat i també de la província de Barcelona per cobrir els llits que són necessaris pels quatre hospitals de campanya que s’estan habilitant en pavellons esportius de la ciutat.