Anna Chwaliszewska mascaretes

L’artista polonesa Anna Chwaliszewska, establerta a Barcelona des de fa més de 10 anys, és la fundadora de l’estudi Noir Mask i una especialista en el disseny i la confecció de màscares, un producte força demandat en aquests dies en què el coronavirus ha modificat l’aspecte amb què sortim al carrer. Chwaliszewska ha penjat al seu Instagram (anna.chwaliszewska) una sèrie de dissenys que potser no són del tot pràctics per anar a comprar al mercat, però ens poden suggerir idees per vestir la mascareta amb estil.

Saber vestir una mascareta

Anna Chwaliszewska s’ha inspirat en aquests mesos de confinament i en el que ha pogut veure per la finestra de casa seva. El resultat és una galeria de màscares amb motius florals que ens remeten a la natura, amb colors i formes sofisticades que embelleixen l’obligació de portar mascareta. La seva proposta se suma a la dels dissenyadors de moda que ja treballen amb aquesta peça, constatant que, mentre duri el coronavirus, serà un element més de la nostra indumentària a l’hora de sortir al carrer.

Anna Chwaliszewska, directora d’art i escenògrafa

Instruïda en l’elaboració tradicional de màscares i titelles a la seva Polònia natal, amb Noir Mask, Chwaliszewska ha treballat per a artistes i companyies teatrals com Dei Furbi o Berty Tovías, a més de sales de teatre de Chicago o de Barcelona. A casa nostra és una habitual de la Sala Fènix, un teatre on la commedia dell’arte, on els personatges van disfressats amb antifaços, és un dels seus plats forts. Al web de l’estudi de Chwaliszewska podeu comprar les seves màscares, amb motius que remeten al Mardi Gras o al dia dels morts mexicà.

Anna Chwaliszewska mascaretes