Les llargues cues al supermercat durant els primers dies de l’arribada del coronavirus a Barcelona ja feien preveure que els nostres hàbits canviarien. Amb el pas de les diverses fases de la desescalada, a poc a poc, comencem a recuperar “la normalitat”, marcada per la mascareta, el gel hidroalcohòlic i també moltes cues, que sembla que es mantindran durant un bon temps.

Consultar el mòbil és un dels principals recursos per passar el temps. Hi ha qui fins i tot llegeix un llibre mentre espera el torn. D’altres necessiten moure les cames per evitar una contracció muscular. Sigui com sigui, anar a qualsevol establiment, com una oficina de Correus, és ara sinònim de fer una llarga estona de cua. “He estat tota la setmana venint, cada dia hi ha entre 40 o 50 persones. Ahir 80″, explica una usuària de Correus.

Esperes “impensables”

També per entrar a una merceria. “Mai hauria pensat que aniria a buscar un botó per a una camisa i em trobaria esperant a fora, sempre és una gestió molt curta”, comenta una clienta mentre no arriba el seu torn. Uns metres més enllà, hi ha set persones en fila a les portes d’una botiga de telefonia mòbil. “Crec que ja fa 10 o 15 minuts que esperem i encara no hem arribat a l’entrada”, diu una noia a qui se li ha trencat la pantalla del telèfon.

Més paciència

Respectar les distàncies socials i la desinfecció de les mans i també dels productes que tenim a l’abast fan que totes les gestions del dia a dia s’alenteixin. Visitem una ferreteria per comprar un tornavís, una compra que abans fèiem en poc més de cinc minuts i a la qual ara hem de dedicar el doble o triple de temps. Ara bé, alguns asseguren que “tinc més paciència ara, no passa res si hem de tardar una mica més”.

Perquè almenys durant una bona temporada les mesures per evitar contagis continuaran estan molt presents en totes les tasques que fem i, per tant, el ritme trepidant de la ciutat s’ha convertit en un exercici forçat de paciència.